11 maja 2012

Wyciskane ciasteczka.

Składniki:
  • 1 i 1/3 szklanki mąki 
  • 1/3 maki kukurydzianej 
  • 1 kostka miękkiego masła
  • 2 jajka 
  • 1/3 szklanki cukru 
Przygotowanie: 
  1. Ukręcić mikserem gładką masę z masła i cukru pudru. Dodać jajko i miksować jeszcze chwilę. Miksować aż masa będzie jasna i puszysta. 
  2. Wysypać mąkę. Wszystko jeszcze chwilę miksować. 
  3. Na wyłożoną papierem blachę wyciskać dowolne kształty ciastek za pomocą rękawa cukierniczego, a jeśli takiego nie posiadamy, to możemy wykładać masę za pomocą łyżki. 
  4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 min, tak aby były zarumienione. 


Smakołyki na pikniki

1 komentarz:

  1. Najlepsze, najprostsze, rozpływające się w ustach maślane ciasteczka. Pysznie tu u Ciebie, chyba zostanę na dłużej :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...